4 portioner

En bowl där krispiga blomkålsknyten får spelar huvudrollen. Blomkålen marineras snabbt i en paprika- och vitlöksröra och gräddas sedan i ugnen. När de är klara kan man nästan tro att de är friterade. Till blomkålen samsas svart quinoa, gröna linser och picklad lök.

INGREDIENSER

Röd lök 1 st
Vatten 1 dl
Balsamico bianco  0,5 dl
Salt 0,5 tsk
Svart quinoa 2 dl
Blomkål 500 g
Vetemjöl eller dinkelsikt 2 dl
Paprikapulver 0,5 tsk
Vitlökspulver 0,5 tsk
Vatten 1,75 dl
Olivolja Classico 2 msk
Pastasås peperoni         
Gröna linser

SÅ GÖR DU
Skiva rödlöken och koka den i vatten, balsamico och salt. Ta bort från värmen och låt stå och dra i några timmar.

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela blomkålen i halvstora knyten. Värm ugnen till 190 grader. Blanda mjöl, paprikapulver, vitlökspulver, vatten och olivolja. Vänd i blomkålen och blanda runt noga så att smeten täcker överallt. Lägg blomkålsknytena på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Blomkålen ska vara mjuk i mitten och krispig på ytan. Den får gärna få lite färg.

Värm pastasåsen, häll av och skölj linserna.

Ta fram fyra skålar. Fördela alla ingredienser i fina högar: grönkålssallad, quinoa, gröna linser och picklad lök. Lägg blomkålsknytena överst och toppa om du vill med lite solroskärnor. Bjud pastasåsen till.