Man kan grodda mängder av frön och baljväxter. De som passar extra bra är: Adzukibönor, Mungbönor, Gröna Linser, Kikärter och Sojabönor. Groddar av kikärter och sojabönor ska förvällas innan de serveras

SÅ GÖR DU

  • Skölj 1 dl bönor, linser eller kikärter och blötlägg över natten.
  • Häll bort vattnet och skölj dem igen.
  • Låt burken stå under en handduk, gärna upp och ned med nät över öppningen så att vattnet kan rinna av ordentligt.
  • Skölj sedan groddarna 2 – 3 gånger per dag.
  • Efter 4 – 5 dagar är groddarna klara.
  • Ställ dem nu i fönstret så blir de vackert gröna.
  • Förvara groddarna i kylen. Hållbarhet ca 5 dagar.

Groddarna är riktiga små energibomber, fulla med vitaminer och mineraler.