Hej, Pia på ICA Supermarket Söder! Får vi ta 3 snabba frågor med dig?

1.    Vad är det bästa med att jobba med oss på Ekologiska Säljbolaget? 

Ni erbjuder ett brett sortiment med många varumärken och samarbetet med säljaren Maria fungerar jättebra. Det är inget slarv & ingen man behöver påminna. Vi har säkert ökat vår försäljning efter vi flyttat fram avdelningen samt fått fin ordning och reda både i hyllan och på priserna. Vi håller det påfyllt och upplever bra varutryck samt jämna aktiviteter.

2.    Ni blev Årets Vegobutik – grattis! Vad har ni gjort för att uppnå detta?

Vi har jobbat aktivt med hållbara alternativ till en schyst vegomåltid. Vårt mål var att flytta fram och slå ihop Frukt&Grönt, alla kylar och frysar med vego, plus allt externt ekologiskt så det låg först i kundvarvet. Tyckte vi att det var ett bra idé,  för att nu kan ingen missa det! 

3.    Har du några bra tips från er butik på hur andra butiker kan öka försäljningen av ekologisk/vegetarisk/hållbar mat eller andra tips för att bidra till miljön som butik? 

Det ska vara enkelt att hitta de hållbara alternativen tycker vi! Vi arbetar aktivt med klipp och priser för att få nya och gamla kunder att prova på nya produkter. Ofta får vi vara testbutik på nya artiklar. Kommunikation med kunder är bra och sker både via Facebook och Instagram samt en kommunikationstavla i butiken vilket är uppskattat.