4 portioner
Frisk och syrlig är den här gröten som du förbereder på kvällen och bara plockar ut ur kylskåpet på morgonen. Det blir också så vackert att varva bär, frön och havre i olika lager i glasburkarna.

Ingredienser
Fiberhavregryn 5 dl
Äpple & mangojuice 5 dl
Linfrö 4 msk
Hallon, frysta 250 g
Mullbär 0,75 dl
Solroskärnor 1 dl

Så gör du
Rör ihop fiberhavregryn, juice och linfrö i en skål. Blanda hallon och mullbär i en annan skål. (Koka eventuellt upp de frysta hallonen och låt de svalna först.)

Ta sedan fram fyra glasburkar och lägg ett lager hallonröra i botten på dem. Strö sedan över ett lager solroskärnor och på det ett lager havregrynsblandning. Varva sedan hallonröra och havregryn i flera lager. Sätt lock på burkarna och ställ dem i kylskåpet över natten. På morgonen plockar du bara fram burkarna ur kylskåpet och toppar dem med lite färsk frukt eller några vackra bär.