Sveriges mest sålda russin!

Saltå Kvarn arbetar uteslutande med ekologiska produkter och råvaror från jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel där produktionssättet präglas av att skapa produkter av hög kvalitet med en minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns russin innehåller aldrig konstgjorda tillsatser, konserveringsmedel, färgämnen eller konsistensgivare. 

Saltå Kvarns projekt Happy Village är ett mer än bara eko! Det är ett projekt där man kan genom att välja Saltå Kvarns sultanrussin hjälpa hela byar i Turkiet att ställa om till ekologisk odling. Odlarna får dessutom extra stöd för att förbättra sin levnadsstandard. Idag finns det 140 Happy Village-byar och 3000 odlare i detta projekt.

Vi är stolta över att representera Saltå Kvarn som uppdragsgivare i vår produktportfölj. Under 2019 ökade försäljningen och marknadsdelarna av Saltå Kvarns russin med 20%. Dessa russin är soltorkade vilket gör dom extra söta och aromatiska samt att de är osvavlade vilket är bättre för hälsan. Som samarbetspartner till Saltå Kvarn sedan en lång tid tillbaka har vi nått ut till fler butiker och människor som kan genom sina val bidra till en mer hållbar och ekologisk framtid.