Overnight oats

Overnight oats

4 portioner Frisk och syrlig är den här gröten som du förbereder på kvällen och bara plockar ut ur kylskåpet på morgonen. Det blir också så vackert att varva bär, frön och havre i olika lager i glasburkarna. …
Grodda bönor

Grodda bönor

Man kan grodda mängder av frön och baljväxter. De som passar extra bra är: Adzukibönor, Mungbönor, Gröna Linser, Kikärter och Sojabönor. Groddar av kikärter och sojabönor ska förvällas innan de serveras SÅ GÖR DU …
Blomkålsbowl

Blomkålsbowl

4 portioner En bowl där krispiga blomkålsknyten får spelar huvudrollen. Blomkålen marineras snabbt i en paprika- och vitlöksröra och gräddas sedan i ugnen. När de är klara kan man nästan tro att de är friterade. …
Så kokar du ett perfekt ris

Så kokar du ett perfekt ris

Beräkna drygt 0,5 dl per person. En regel är att ta 1 del ris och 2 delar vatten. Kokar du många portioner så kan du dra ner lite på vattenmängden. Koka upp och låt det sedan koka på så svag värme …